Module Yang Yogadocent Level 1 (50hr)

De basis van yoga, asana, yogafilosofie, pranayama, anatomie en Vinyasa Flow Yoga

50-urige lesmodule in Vinyasa Flow, Alignment en Hatha Yoga – Deel 1.

Deze
lesmodule vormt samen met Yang Yogadocent Level 2 één geheel.
 Je dient dan ook aan beide modules deel te nemen, maar jij bepaalt zelf wanneer: gelijktijdig of achter elkaar. Ook zijn deze beide modules  vaste/verplichte onderdelen wanneer je deelneemt aan de erkende yoga-opleidingen RYT200 Yin & Yang Yoga òf de RYT200 Flow & Alignment (Yang) Yoga.

In deze lesmodule leg je de basis van je kennis als allround yogadocent. De breed toegankelijke yogastijl Vinyasa Flow Yoga dient in deze module als uitgangspunt. Je leert onder meer zonnegroet A, ruim 30 yogahoudingen (asana’s) en diverse series/sequences.
Daarnaast maak je kennis met de geschiedenis van yoga, welke hedendaagse yogavormen er zoal zijn en leg je de basis van yogafilosofie aan de hand van het 8-voudige yogapad. Natuurlijk leer je ook wat de rol van de adem is in yoga en maak je kennis met diverse ademtechnieken (pranayama) en meditatie.

We besteden tevens veel aandacht aan het uitvoeren van yogahoudingen op een passende en veilige manier, zodat je deze ook goed kunt overdragen aan je (toekomstige) deelnemers. Daarnaast leer en ervaar je  relevante anatomie en biomechanica in yoga en maak je een begin met het leren van lesgeven en het zelf samenstellen van een basis Vinyasa Flow les.

Startdata & Inschrijven

  • Deze lesmodule start 2 maal per jaar: in september en in januari.
  • Klik op de knop ‘Lesdata & Inschrijven’ voor de meest actuele startdata
  • Kies de gewenste startdatum en klik op de knop ‘Boeken & Details’ om álle lesdata van deze module te checken
  • Aanmelden doe je door vanuit je gekozen startdatum aan de rechterzijde te kiezen voor de knop ‘Boek Nu’

NB: Data, tijden en locaties kunnen altijd aan verandering onderhevig zijn, evenals het verplaatsen van klassikale lesdagen naar een online omgeving

NIK_0078 kopiëren

De docenten van deze lesmodule


Al onze Teacher Trainings, Advanced studies en losse opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.