Yin Yoga docentenopleiding RYT200

Deze volledige 200-hr Yin Yoga docentenopleiding is erkend door Yoga Alliance

De 200-hr Yin Yoga Docentenopleiding is een veelzijdige en verdiepende Yin Yoga opleiding waarin je kennismaakt met àlle facetten van Yin Yoga en daarmee de diepte in gaat. Denk hierbij onder andere aan meridianenleer, de 5 elementenleer, het chakrasysteem, het energetische lichaam, bindweefselstructuren, assisted yin yoga,  yin yoga & shiatsu, verdieping in Fascia en nog veel meer!

Na het volgen van de volledige 200-uurs opleiding kun je yogalessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga en kun je je registreren bij Yoga Alliance als internationaal erkend yogadocent. De opleiding bestaat uit meerdere modules die je aansluitend of in je eigen tempo kunt volgen.

De volledige Yin Yoga opleiding bestaat uit diverse modules waarbij Yin Yoga 1 en 2 (100 uur) de basis vormen en de 2 verplichte lesmodules zijn van deze opleiding. De tweede 100 uur kun je invullen naargelang jouw wensen en interesses. Jij kiest en bepaalt jouw eigen traject in het tempo dat bij jou past. Zo stem je het tweede deel helemaal af op jouw eigen wensen.

Gedurende het jaar zijn er verschillende startdata van de modules Yin Yoga 1 en 2.
De meeste keuzemodules worden eenmaal per jaar aangeboden.

Klik op onderstaande module(s) voor meer inhoudelijke informatie, de startdata en om je aan te melden.

De 2 verplichte lesmodules

De modules Yin Yoga 1 en 2 vormen samen de basis van de RYT200 Yin Yoga docentenopleiding

Overige informatie

Vooropleiding
De Yin Yoga Docentenopleiding is voor iedereen toegankelijk. Zowel als beginnend of als ervaren yin yogi ben je van harte welkom om deel te nemen.

Lesvorm
Deze RYT200 Yin Yoga Docentenopleiding wordt aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op ons online platform (Blended Learning). 
Voor de basismodules geldt dat je de lesdagen klassikaal volgt in onze studio onder leiding van onze docenten, als voorbereiding op de lesdagen kun je videolessen bekijken over het onderwerp dat dan centraal staat.
Afhankelijk van de gekozen keuzemodules, vinden deze klassikaal plaats, online of een combinatie daarvan; Blended Learning.

Kosten
De basismodules van 50 uur bedragen €875,- totaal of 3 termijnen van €295,-. De tweede 100 uur bestaat uit de keuzemodules. Deze kunnen klassikaal zijn, online of een combinatie daarvan.
Afhankelijk van de gekozen module en het aantal uren, kunnen deze kosten variëren. Bij de betreffende module staat het exacte tarief vermeld. Je aanmelding is definitief wanneer de (aan)betaling voldaan is.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt bestaat onder andere uit uitgebreide lesreaders in iedere lesmodule met kleurenfoto’s en een schrijfblok met pen.
Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAcademy toegang tot ons online lesplatform waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken.

Voor aanvang van de lesmodule waar je je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen in de online leeromgeving.875

Huiswerk en studiebelasting
De studiebelasting bestaat, naast het volgen van de lesdagen, uit het uitvoeren van huiswerkopdrachten.
Dit betreft meestal het lezen van hoofdstukken uit de lesreader, het bekijken van videolessen op ons platform en het praktisch oefenen van yin yogahoudingen die tijdens de lesdagen aan de orde zijn geweest.

In de 2e basismodule ga je ook oefenen met lesgeven. De totale studiebelasting is zo’n 1,5 tot 2 uur per week, buiten de lesdagen om.

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur.

Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform. We vragen je dan om voor afloop van de module een verslag te schrijven (ong. 400 woorden) van deze gemiste dag, zodat we die mee kunnen tellen als contacturen voor jouw certificaat.

Verplaatsen lesdagen
Indien voor aanvang van de module en/of gedurende de looptijd van een module verzocht wordt om de resterende module en/of losse lesdagen op een later moment voort te zetten, is dat alleen mogelijk mogelijk wanneer daar ruimte voor is 1 week voor aanvang van de volgende keer dat de module plaatsvind.
De kosten hiervoor bedragen € 95 per lesdag.
Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Diploma
Aan het eind van de tweede module vindt een theorie- en praktijktoets plaats. Wanneer je alle vier modules hebt doorlopen, ontvang je het diploma  Yin Yoga teacher (RYT200)

Met dit erkende diploma kun jij je registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance.

De docenten van deze RYT200