Yin & Yang Yoga Docentenopleiding RYT200

Deze allround 200-hr opleiding 'Yin & Yang Yoga' is erkend door Yoga Alliance

De Yin & Yang docentenopleiding is een veelzijdige opleiding, waarin je met zowel Yin Yoga kennismaakt, als met de ‘yange’ yogastijlen zoals Vinyasa Flow, Hatha & Alignment Yoga. Deze opleiding is uniek en veelzijdig qua samenstelling, omdat het zich niet richt op maar één yogastijl, waardoor je als allround yogadocent opgeleid wordt.

Na het volgen van de volledige opleiding Yin & Yang RYT200 kun je yogalessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga en ken je de basisprincipes uit Critical Alignment Yoga.

De opleiding bestaat uit 4 vaststaande modules van 50 uur die aansluitend, maar ook gelijktijdig gevolgd kunnen worden.
Zo kun je de opleiding volgen in het tempo dat bij jou past. Gedurende het jaar zijn er diverse startdata van de verschillende modules.

Klik op onderstaande module(s) voor de verschillende startdata, meer inhoudelijke informatie of om je aan te melden.

Overige informatie

Vooropleiding
De Yin & Yang Yoga Docentenopleiding is voor iedereen toegankelijk. Zowel als beginnend of als ervaren yogi ben je van harte welkom om deel te nemen.

Lesvorm
Deze RYT200 Yin & Yang yoga Docentenopleiding wordt aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op ons online platform (Blended Learning). Je volgt de lesdagen klassikaal in onze studio onder leiding van onze docenten, als voorbereiding op de lesdagen kun je videolessen bekijken over het onderwerp dat dan centraal staat.
De opleiding bestaat uit de 4 modules van ieder 50 uur.

Kosten
Een opleidingsmodule van 50 uur bedraagt €795,- totaal of 3 termijnen van €275,-.
Je aanmelding is definitief wanneer de (aan)betaling voldaan is.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt per lesmodule, bestaat onder andere uit uitgebreide lesreader met kleurenfoto’s en een schrijfblok en pen. Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAcademy toegang tot ons online lesplatform waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken.

Voor aanvang van de lesmodule waar je je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen in de online leeromgeving.

Huiswerk en studiebelasting
De studiebelasting bestaat, naast het volgen van de lesdagen, uit het uitvoeren van huiswerkopdrachten.

Dit betreft meestal het lezen van hoofdstukken uit de lesreader, het bekijken van videolessen op ons platform en het praktisch oefenen van yogahoudingen die tijdens de lesdagen aan de orde zijn geweest.

In de 2e modules ga je ook oefenen met lesgeven. De totale studiebelasting is zo’n 1,5 tot 2 uur per week, buiten de lesdagen om.

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur.

Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform. We vragen je dan om voor afloop van de module een verslag te schrijven (ong. 400 woorden) van deze gemiste dag, zodat we die mee kunnen tellen als contacturen voor jouw certificaat.

Verplaatsen lesdagen
Indien voor aanvang van de module en/of gedurende de looptijd van een module verzocht wordt om de resterende module en/of losse lesdagen op een later moment voort te zetten, is dat alleen mogelijk mogelijk wanneer daar ruimte voor is 1 week voor aanvang van de volgende keer dat de module plaatsvind.
De kosten hiervoor bedragen € 95 per lesdag.
Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Diploma
Aan het eind van de tweede module vindt een theorie- en praktijktoets plaats. Wanneer je alle vier modules hebt doorlopen, ontvang je het diploma  Yin & Yang Yoga teacher (RYT200)

Met dit erkende diploma kun jij je registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance.