Opleiding tot Flow & Alignment (Yang) Yogadocent

Deze 200-hr 'Flow & Alignment' - Yang Yogadocentenopleiding is erkend door Yoga Alliance

De Flow & Alignment Yang Yogadocentenopleiding is een veelzijdige Yoga opleiding waarin je met àlle facetten van meer actieve yogavormen kennismaakt en de diepte in gaat. Met deze opleiding wordt je allround yogadocent op het gebied van Vinyasa Flow Yoga, Poweryoga, Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga en Ashtanga Yoga.
Vanuit de principes van Critical Alignment kun je dan ook therapielessen geven, gericht op rug-, nek- en schouderklachten.

De opleiding bestaat uit 4 vaststaande modules van 50 uur die aansluitend, maar ook gelijktijdig gevolgd kunnen worden.
Zo kun je de opleiding volgen in het tempo dat bij jou past. Gedurende het jaar zijn er diverse startdata van de verschillende modules.

Deze volledige Flow & Alignment – Yang Yoga opleiding bestaat uit de modules Yogadocent Level 1 en 2 (100 uur) die de basis vormen, met daarnaast 2 vervolgmodules Ashtanga Yoga en Critical Alignment Yoga.

Gedurende het jaar zijn er verschillende startdata van de modules Yogadocent level 1 en level 2.
De vervolgmodules worden eenmaal per jaar aangeboden en zijn deels ook online te volgen.

Klik op onderstaande module(s) voor meer inhoudelijke informatie, de startdata en om je aan te melden.

De 4 lesmodules van de Teacher Training Yang Yogadocent

Overige informatie

Vooropleiding
De Yang Yoga Docentenopleiding is voor iedereen toegankelijk. Zowel als beginnend of als ervaren yogi ben je van harte welkom om deel te nemen.

Lesvorm
Deze RYT200 Flow & Alignment Yoga Docentenopleiding wordt aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op ons online platform (Blended Learning). 
Je volgt de lesdagen klassikaal in onze studio onder leiding van onze docenten, als voorbereiding op de lesdagen kun je videolessen bekijken over het onderwerp dat dan centraal staat.
De opleiding bestaat uit de 4 modules van ieder 50 uur.

Kosten
De basismodules van 50 uur bedragen €875,- totaal of 3 termijnen van €295,-. De tweede 100 uur bestaat uit de keuzemodules. Deze kunnen klassikaal zijn, online of een combinatie daarvan.
Afhankelijk van de gekozen module en het aantal uren, kunnen deze kosten variëren. Bij de betreffende module staat het exacte tarief vermeld. Je aanmelding is definitief wanneer de (aan)betaling voldaan is.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt bestaat onder andere uit uitgebreide lesreaders in iedere lesmodule met kleurenfoto’s en een schrijfblok met pen.
Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAcademy toegang tot ons online lesplatform waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken.

Voor aanvang van de lesmodule waar je je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen in de online leeromgeving.875

Huiswerk en studiebelasting
De studiebelasting bestaat, naast het volgen van de lesdagen, uit het uitvoeren van huiswerkopdrachten.
Dit betreft meestal het lezen van hoofdstukken uit de lesreader, het bekijken van videolessen op ons platform en het praktisch oefenen van yogahoudingen die tijdens de lesdagen aan de orde zijn geweest.

In de 2e basismodule ga je ook oefenen met lesgeven. De totale studiebelasting is zo’n 1,5 tot 2 uur per week, buiten de lesdagen om.

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur.

Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform. We vragen je dan om voor afloop van de module een verslag te schrijven (ong. 400 woorden) van deze gemiste dag, zodat we die mee kunnen tellen als contacturen voor jouw certificaat.

Verplaatsen lesdagen
Indien voor aanvang van de module en/of gedurende de looptijd van een module verzocht wordt om de resterende module en/of losse lesdagen op een later moment voort te zetten, is dat alleen mogelijk mogelijk wanneer daar ruimte voor is 1 week voor aanvang van de volgende keer dat de module plaatsvind.
De kosten hiervoor bedragen € 95 per lesdag.
Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Diploma
Aan het eind van de tweede module vindt een theorie- en praktijktoets plaats. Wanneer je alle vier modules hebt doorlopen, ontvang je het diploma  Flow & Alignment – Yang Yoga teacher (RYT200)

Met dit erkende diploma kun jij je registeren als erkend yogadocent bij Yoga Alliance.

De docenten van deze RYT200