Menieke de Ruiter

Menieke is Yoga docent en als gedreven docentenopleider verbonden aan SanaYou YOGAcademy.  Al van kinds af aan kon zij enorm filosoferen over het leven en zichzelf grote vragen als ‘Wat is de zin van het leven?’ stellen. 

Toen Yoga in 2007 dan ook op haar pad kwam voelde dit als thuiskomen. Niet alleen vanwege het fysieke aspect maar juist vanwege het filosofische aspect. 

Hier begon voor haar dan ook een bijzondere reis, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo heeft zij een Ashtanga & Hatha Yoga (200hr) opleiding gevolgd in Thailand waarvoor ze daarna als assistent opleider op Koh Phangan werkte. In Zuid-Afrika heeft ze als retreat-leider en Yoga docente gewerkt.  Vervolgens heeft Menieke in India heeft 300hr Hatha & Ashtanga opleiding afgerond om daarna onder andere op Gozo/Malta te werken als meditatie & yoga docent bij een detox-retreat center.

Eenmaal teruggekomen in Nederland heeft ze bij diverse Yoga studio’s gewerkt en opleidingen gevolgd (o.a. meerdere Yin Yoga opleidingen) en kwam ze rond 2017 in aanraking met SanaYouYOGA. 

Menieke geeft verschillende soorten Yogalessen, zowel in groepsverband als privésessies. Daarnaast maakt ze bij SanaYou YOGAcademy onderdeel uit van het docententeam voor de opleidingen geeft ze met veel plezier les!Menieke kun je onder andere tegenkomen in de volgende opleidingen en lesmodules: Yogadocent Level 1, Yogadocent Level 2, Yoga Nidra en The Origin of Vinyasa; Ashtanga Yoga, Yin Yoga 1 en 2