Yin Yoga: Omgaan met fysieke klachten

Wat je beter niet kunt doen, maar vooral wat je wél kunt met Yin Yoga!

Start wanneer jij wilt en bepaal je eigen studietempo

Anatomie is zo’n ontzettend groot onderwerp en je bent nooit uitgeleerd hierover. 
Het klinkt vaak droog, maar in deze lesmodule brengen we de anatomie tot leven. Je gaat namelijk vooral praktisch leren en ervaren. 
Bovendien kun je, als het om anatomie gaat, meerdere keren hetzelfde horen en het toch telkens weer vergeten of anders interpreteren. Door je eigen anatomie te leren kennen, blijft het beter hangen, krijg je er een beeld van. Vooral het dóén vindt je brein makkelijker om te onthouden dan alleen het leren van theorie. Daarnaast gaat Manja in deze bijscholing  in op wat je met Yin Yoga kunt doen bij klachten & blessures. Wat kun je beter niet doen, maar vooral wat wél te doen! Met Yin Yoga kun je vaak zoveel meer dan je als docent denkt…..

Je gaat in deze verdiepende bijscholing niet alleen aan de slag met compressie en rek, maar ook met pijn. Wat doe je als iemand in je les aangeeft dat de houding pijn doet? Of zich afvraagt of de houding wel goed is voor hem/haar?
Weet jij dan het antwoord?

Ook besteden we aandacht aan jouzelf: Wat beperkt jou in een houding en hoe kun je dit bij je deelnemer herkennen? Waar kun je eigenlijk precies compressie voelen?
Vooral in de heupen kan dit op een hele andere plek zijn dan je eigenlijk denkt 😉

Tijdens deze verdiepingsmodule leer je alles over fascia, pijn, zenuwen en krijg je nieuwe inzichten in hoe je je deelnemer het beste kunt begeleiden tijdens een Yin Yogales.

Wat kun je onder andere verwachten in deze bijscholing?

Over Pijn, Littekens & Klachten

  • Spieren en Fascia
  • Wat is pijn?
  • Omgaan met sensaties & littekens
  • Rugklachten & Yin Yoga
  • Hypermobiliteit & Yin Yoga
  • Schouderklachten & Yin Yoga
  • Openings Yin Yoga les
  • Yin Yogales tbv het integreren van je kennis
  • Afsluitende Yin Yogales

Overige informatie

Vooropleiding
De verdiepingsmodule Yin Yoga: Omgaan met klachten, is bestemd voor yin yogadocenten die zich verder willen bijscholen of verdiepen in dit brede onderwerp. 

CE-uren
Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 8hr CE (Continuing Education).

Lesvorm
Deze module wordt aangeboden als Online Study.
Dat wil zeggen via videolessen en kennistests op ons online lesplatform. Je volgt deze bijscholing in je eigen tijd en tempo.
Je krijgt hier 24 maanden de tijd voor.

Annuleringsvoorwaarden
Het is niet mogelijk om online opleidingsmodules te annuleren, omdat je onmiddellijk toegang krijgt tot, en kunt beschikken over, al het lesmateriaal behorende bij deze opleidingsmodule. Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Wanneer je al het lesmateriaal doorlopen hebt èn de kennistests goed hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van deelname van 8hr/CE

Docent van deze lesmodule

Al onze Teacher Trainings, Advanced Studies en opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.