Assisted Yin Yoga & de 5 Elementenleer

Yin Yoga volgens een eeuwenoude krachtige traditie

Start wanneer jij wilt en bepaal je eigen studietempo

De 5 Elementenleer is een natuurfilosofie die duizenden jaren terug gaat in de tijd.
De chinezen ontdekten een cyclus van 5 fases in de natuur en deze fases zie je overal in de natuur terug zoals in de beweging van dag en nacht, de verschillende levensfases en in de seizoenen. Deze cyclus hebben zij de 5 elementen genoemd.
Onder deze 5 Elementen vallen de 12 hoofdmeridianen, die je al kent uit jouw Yin Yogadocentenopleiding. Vanuit deze basis gaan we dieper in op deze theorie zodat je nieuwe verbanden kan gaan leggen op het gebied van emoties, gedragingen en vele andere thema’s die onder de elementen vallen.

Door deze online verdiepingsmodule kun je ook meer inzicht krijgen in jouw eigen energieverdeling en patronen – waarom je doet, wat je doet, en hoe je jezelf en je deelnemers kunt ondersteunen om te blijven bewegen naar balans.  
Hiermee kun je gericht lessen geven afgestemd op de thema’s die passen bij de tijd van het jaar of thema’s die spelen bij jouw deelnemers.  

 

Deze lesmodule is erkend door KTNO en NVST (Nederlands Vereniging van Somatherapeuten)

Gecombineerde logo's KTNO en NVST

De cyclus van de seizoenen

Als je naar de natuur kijkt zie je verschillende fases die elkaar opvolgen in een cyclus. In de natuur is deze cyclus ook zichtbaar en voelbaar in de verschillende seizoenen. Deze cyclus zit ook in jou! Verschillende fases die invloed hebben op elkaar en waarin steeds thema’s aan de orde zijn. De zomer heeft een andere energie dan de winter, in de natuur… maar ook in jou! 

In een droog jaar kunnen gewassen minder goed groeien. Gevolg: minder oogst. Minder oogst betekent ook dat bomen en planten minder zaden hebben gevormd en dit tekort wordt weer meegenomen naar de volgende cyclus.  
Dit werkt bij jou niet anders: Meridianen volgen elkaar op en geven energie door. Een stagnatie in de cyclus kan zich uiten in een disbalans op een bepaald element, maar dat zegt niet altijd dat de oorzaak van deze disbalans ook werkelijk in dat element ligt. 

Wanneer je lichaam een signaal afgeeft is dat signaal te herleiden naar een element. Bijvoorbeeld longklachten maar ook moeite met loslaten ‘liggen’ op het element Metaal. Ligt hier de disbalans of controleert Vuur het Metaal te veel? Feit is dat Metaal in dit geval om aandacht vraagt.
Als je daar met bijvoorbeeld Yin Yoga houdingen aandacht aan geeft, kun je vertrouwen op jouw zelfhelend vermogen. Want je lichaam is genialer dan je denkt! 

Wat kun je onder andere verwachten in deze online bijscholing?

Zodra je je inschrijft, krijg je toegang tot 32 uur lesmateriaal, bestaande uit een uitgebreid E-Lesboek, 35+ Videolessen met àlle informatie over de 5 elementenleer, uitgebreide theorie- en praktijklessen per element en oefenvideo’s assisted yin.

  • Nieuwe inzichten om toe te kunnen passen in je groepslessen 
  • Een nieuwe manier van kijken ontwikkelen om gericht Yin Yogahoudingen,  Assisted Yin en oefeningen in te zetten voor specifieke thema’s
    (Bijvoorbeeld wat kun je doen vanuit de elementen wanneer iemand veel piekert?)
  • Verdieping in de meridianen; over opvolgen en voeden
  • Aanrakingen gericht op specifieke elementen die je kunt integreren in je groepslessen & in persoonlijke sessies 
  • Assisted Yin Yoga die je kunt toepassen in persoonlijke sessies & in je groepslessen 
  • Oefeningen/opdrachten die je deelnemers mee kunt geven voor thuis om specifieke elementen te ondersteunen

Schrijf je in en start meteen

Overige informatie

Vooropleiding
Deze verdiepingsmodule is voor Yogadocenten of practicionors die zich verder willen bijscholen of verder willen verdiepen in Yin Yoga.

Keuzemodule
Ook is dit een keuzemodule binnen de RYT200 Yin Yoga van de SanaYou YOGAcademy. Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 32 hr CE (Continuing Education).

Lesvorm
Deze module wordt aangeboden als Online Study.
Dat wil zeggen via videolessen, een E-Lesboek, audio’s/podcasts op ons online lesplatform. Je volgt deze bijscholing in je eigen tijd en tempo. Je krijgt hier 6 maanden de tijd voor.

Kosten
Kosten voor deze bijscholing van 32 uur bedragen €399,-

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt via het online lesplatform  bestaat onder andere uit een uitgebreide digitale reader met kleurenfoto’s, deze kun je downloaden om via je e-reader/tablet te lezen of om deze desgewenst te printen.

Annuleringsvoorwaarden
Het is niet mogelijk om online opleidingsmodules te annuleren, omdat je onmiddelijk toegang krijgt tot, en kunt beschikken over, al het lesmateriaal behorende bij deze opleidingsmodule.
Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Wanneer je al het lesmateriaal doorlopen hebt, kun je een digitaal certificaat van deelname aanvragen via academy@sanayou.com
Vermeld in de mail welke online module je hebt gevolgd, wanneer je gestart bent en hoe we jouw naam schrijven zoals je die op het certificaat zou willen.
Je ontvangt dan digitaal het certificaat van deelname van 32hr/CE

Docent van deze lesmodule

Al onze Teacher Trainings, Advanced Studies en opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.