The Origin of Vinyasa: Ashtanga Yoga Online

Met onder meer de Primary Series, vliegen in Vinyasa en een eigentijdse kijk op asana's

Start wanneer jij wilt en bepaal je eigen studietempo

In deze Online verdiepingsmodule, nemen we een eigentijdse duik in de oorspronkelijke yogavorm, die we nu veelal kennen als Vinyasa Flow Yoga of Power Yoga: Ashtanga Yoga.
Meditatie in beweging, op het ritme van de adem. 
Naast de praktische asana beoefening, leer je veel waardevolle manuele adjustments en activaties. Ook uitgebreid aandacht voor filosofie & historie; van de Sutra’s van Patanjali, tot Pancha  Klecha en de ‘mysterieuze’ oorsprong van Ashtanga  Yoga, inclusief het roemruchte leven van Sri Patthabi  Jois.
Je krijgt alles aangereikt om deze geweldige yogavorm voor jezelf en je deelnemers passend te maken. 
Dit alles wel door een hedendaagse bril, waarbij we niet garanderen dat alle ‘heilige huisjes’ overeind blijven!

Stap voor stap leer je en integreer je de Primary Series, met alle asana’s en opties die daarbij horen en leer je de achtergrond en betekenis van de houdingen en waarom de serie is opgebouwd zoals deze is.
Je leert en ervaart de vinyasa’s en het ‘vliegen’ in vinyasa aan de hand van leuke en handige oefeningen, waarbij ook de fun-factor niet ontbreekt.
Gaandeweg de lesmodule merk je dat de serie wordt opgenomen in je celgeheugen en flow je op jouw eigen manier door de Primary Series.

Naast de praktische asana beoefening, leer je veel waardevolle manuele adjustments en hoe je asana’s aanpast op jouw eigen constitutie, zodat ze functioneel worden i.p.v. esthetisch.
Hierbij leer je uitgaan van het doel van de houding en niet om het perfecte plaatje na te streven. Wat werkt voor jouw lichaam en die van jouw leerlingen? Ook komt aan de orde hoe om te gaan met blessures en beperkingen en natuurlijk hoe je deze kunt voorkomen.  Je krijgt alles aangereikt om deze geweldige yogavorm voor iedereen passend te maken. 

Aparte aandacht wordt besteed aan de openings- en closing mantra’s, die natuurlijk niet mogen ontbreken, en krijg je een introductie in de Intermediate Series. Kortom, àlle elementen die te maken met Ashtanga Vinyasa Yoga komen aan bod!

Wat kun je onder andere verwachten in deze module?

  • De asana’s uit de Primary Series, incl. individuele opties
  • Leren vliegen in vinyasa
  • Verdieping in de yogafilosofie, van de Sutra’s van Patanjali tot Pancha Klesha en het toepassen van het 8-voudige pad in je Ashtanga practice
  • De mystery & history rondom het ontstaan van Ashtanga Yoga en de rol van Krischnamacharya en Patthabi Jois daarin
  • Anatomie op botniveau; wat is jouw lichaamsbouw en wat is er daarom wel/niet mogelijk of wenselijk voor jouw lijf in asana.
  • Functionele Yoga vs esthetische Yoga
  • Opening en closing mantra’s 
  • Omgaan met blessures en beperkingen
  • Introductie in de Intermerdiate Series
  • Hoge fun-factor, soms zweten maar vooral veel plezier!

Schrijf je in en start meteen

Overige informatie

Vooropleiding
Deze verdiepingsmodule is voor Yogadocenten of practicionors die zich verder willen bijscholen of verder willen verdiepen in Vinyasa Flow Yoga, Power Yoga of Ashtanga Yoga.

Keuzemodule
Ook is dit een keuzemodule binnen de RYT200 Yang Yoga van de SanaYou YOGAcademy. Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 32 hr CE (Continuing Education).

Lesvorm
Deze module wordt aangeboden als Online Study.
Dat wil zeggen via videolessen, een E-Lesboek, audio’s/podcasts op ons online lesplatform. Je volgt deze bijscholing in je eigen tijd en tempo. Je krijgt hier 6 maanden de tijd voor.

Kosten
Kosten voor deze bijscholing van 32 uur bedragen €399,-

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt via het online lesplatform  bestaat onder andere uit een uitgebreide digitale reader met kleurenfoto’s, deze kun je downloaden om via je e-reader/tablet te lezen of om deze desgewenst te printen.

Annuleringsvoorwaarden
Het is niet mogelijk om online opleidingsmodules te annuleren, omdat je onmiddelijk toegang krijgt tot, en kunt beschikken over, al het lesmateriaal behorende bij deze opleidingsmodule.
Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Wanneer je al het lesmateriaal doorlopen hebt, kun je een digitaal certificaat van deelname aanvragen via academy@sanayou.com
Vermeld in de mail welke online module je hebt gevolgd, wanneer je gestart bent en hoe we jouw naam schrijven zoals je die op het certificaat zou willen.
Je ontvangt dan digitaal het certificaat van deelname van 32hr/CE

De docenten van deze lesmodule

Al onze Teacher Trainings, Advanced Studies en opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.

TIP: Wanneer je deze verdiepingsmodule liever combineert met klassikale lesdagen, kies dan voor deze Blended Learning scholing over
Ashtanga Yoga scholing van 50 uur