Yin Yoga & Shiatsu (25hr)

Over meridianen, Assisted Yin Yoga én Shiatsu

Acupuncturist & Yin Yoga docentenopleider Eelco Griep neemt je mee in deze geweldige verdiepende module over meridianen,  Assisted Yin Yoga  en natuurlijk Shiatsu.

In de holistische visie van Yin Yoga,  Shiatsu en de TCM wordt ervan uitgegaan dat niet de ziekte, maar de persoon als geheel moet worden behandeld om te helen.  Je leert daarom te werken op energiepunten, energiebanen ofwel de meridianen. Lichaam en geest worden niet apart, maar als één geheel beschouwd en door te leren op Assists in Yin Yogahoudingen te geven vanuit de Shiatsu-methode, kun je jouw deelnemers nog veel gerichter ondersteunen en laten beschikken over voldoende energie die het lichaam haar evenwicht bezorgt.

Deze opleiding is geaccrediteerd erkend door het KTNO
en erkend door onder meer de Nederlands Vereniging van Somatherapeuten en de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

Over Shiatsu

Shiatsu-aanrakingen en het begeleiden van meridianen kunnen diverse soorten klachten verhelpen zoals:

 • Stress
 • Rug- en nekklachten
 • Migraine
 • RSI
 • Ademproblemen
 • Depressie
 • Vermoeidheidsproblemen

Maar Shiatsu werkt ook erg ontspannend, ook wanneer er geen klachten zijn.

Shiatsu & Assisted Yin Yoga

In de Oosterse geneeskunde draait alles rond onze voorraad energie. Die energie is het resultaat van een constante wisselwerking tussen Yin & Yang, donker en licht, nacht en dag en tussen de maan en de zon. Volgens het uitgangspunt van de Oosterse geneeskunde bestaan wij uit energie. Onze energievoorraad wordt sterk beïnvloed door wat we dagelijks eten, door een juiste ademhaling en een natuurlijke levenshouding. Er bestaat dus weinig verschil tussen Shiatsu en Chinese acupunctuur. Beiden hebben dezelfde energiekanalen als basis. Acupunctuur behandelt de meridianen met naalden. Bij Shiatsu werk je met handen, knieën en ellebogen.

Assisted Yin
Wanneer je werkt op de meridianen, zoals je dat ook met Yin Yoga doet, kunt je slecht functionerende organen verbeteren.
Je stimuleert de algemene gezondheid en houdt deze in stand. 

Door Assists tijdens Yin Yogahoudingen te geven vanuit de Shiatsu-methode, kun je jouw deelnemers nog veel gerichter ondersteunen en laten beschikken over voldoende energie die het lichaam zijn evenwicht bezorgt. Shiatsu-aanrakingen dragen bij aan het helen van allerlei vervelende ongemakken en aandoeningen, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak.

Wat kun je onder andere verwachten in deze module?

In deze module staat Shiatsu centraal in relatie tot de bijbehorende Yin Yoga houdingen. Welke meridianen raak je in een Yin Yogahouding aan en hoe kun je deze meridianen extra stimuleren op gerichte drukpunten.

Door middel van duimdruk, strekkingen en rotaties wordt de energie in de meridianen in beweging gebracht. Hierdoor kan de energie onbelemmerd en gelijkmatig via meridianen door bindweefsel stromen en het helend vermogen van het fysieke en mentale lichaam bevorderen. Je krijgt nog meer inzicht waar de meridianen lopen en hoe je ze kunt begeleiden tijdens en na Yin Yogahoudingen.

Op een ontspannen manier en met gebruik van natuurlijk lichaamsgewicht, wordt druk uitgeoefend op bepaalde meridianen van het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet worden gegeven. Door het begeleiden van meridianen kunnen diverse soorten klachten verholpen worden zoals: stress, rug- en nekklachten, migraine, RSI, ademhalingsproblemen, depressie, vermoeidheidsproblemen, maar het werkt ook erg ontspannend ook wanneer er geen klachten zijn.

Onderwerpen die onder andere aan de orde komen:  

 • Verdiepende kennis over het verloop van de meridianen 
 • De verschillende Shiatsu-technieken
 • De invloed van de meridianen op het fysieke lichaam 
 • De invloed van de meridianen en organen op mentale aandoeningen 
 • Het manueel begeleiden van de meridianen in Yin Yogahoudingen
 • Assisted Yin met gebruik van Shiatsu-druk

Startdata & Inschrijven

 • Deze lesmodule start éénmaal per jaar
 • Klik op de knop ‘Lesdata & Inschrijven’ voor de meest actuele startdatum
 • Klik op de knop ‘Boeken & Details’ om àlle lesdata van deze module te checken
 • Aanmelden doe je door vanuit je gekozen startdatum aan de rechterzijde te kiezen voor de knop ‘Boek Nu’

NB: Data, tijden en locaties kunnen altijd aan verandering onderhevig zijn, evenals het verplaatsen van klassikale lesdagen naar een online omgeving

TIP: De module Yin Yoga & Shiatsu is een op zichzelf staande module die los te volgen is. Aansluitend kan nog gekozen worden voor de modules Yin Yoga & Acupressuur en Yin Yoga & Craniosacraal. Samen vormen deze 3 lesmodules één geheel.

Al onze Teacher Trainings, Advanced Studies en opleidingsmodules zijn gecertificeerd door de Yoga Alliance.

Docent van deze lesmodule

Overige informatie

Vooropleiding
Deze verdiepingsmodule is voor Yogadocenten die zich verder willen bijscholen of verder willen verdiepen.
Ook is dit een keuzemodule binnen de RYT200 Yin Yoga van de SanaYou YOGAcademy.
Voor yogadocenten die al geregistreerd zijn bij Yoga Alliance, telt deze module mee voor 25hr CE (Continuing Education).

Lesvorm en kosten
Deze module wordt aangeboden als klassikale opleiding, ondersteund met videolessen op het lesplatform.

Kosten voor de volledige module van 25 uur bedragen €499,- 

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat je krijgt bestaat onder andere uit een uitgebreide reader met kleurenfoto’s. Daarnaast krijg je als student aan onze YOGAacademy toegang tot ons online lesplatform waar je een ruim aanbod aan videolessen kunt volgen ter voorbereiding op de lesdagen of om besproken onderwerpen en lessen nog eens terug te kijken. Voor aanvang van de lesmodule waar jij je voor hebt aangemeld, krijg je een eigen account en kun je inloggen op de online leeromgeving.

Lesdagen en gemiste lesdagen
Alle lesdagen zijn van 10.30 tot 17.00 uur.

Wanneer je een keer een lesdag niet bij kunt wonen, kun je de behandelde onderwerpen terugkijken op het online lesplatform. 
Het is niet mogelijk om een gemiste lesdag op een ander moment in te halen.

Annuleringsvoorwaarden

 • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvang van de lesmodule: 25% van het lesgeld
 • Kosten bij annulering vanaf een maand voor aanvang van de lesmodule: 50% van het lesgeld
 • Kosten bij annulering vanaf 1 week voor aanvang en/of na aanvangsdatum van de lesmodule: 100% van het lesgeld

Overige Opleidings- en Betalingsvoorwaarden

Certificaat
Aan het eind van deze lesmodule ontvang je een digitaal certificaat van deelname van 25hr / CE